Skip to content
Home » Algemeen » Roep om stookverbod wordt luider

Roep om stookverbod wordt luider

VEH Houtkachel 2020

Het aantal Nederlanders dat een verbod op houtstook wil groeit snel. Vereniging Eigen Huis publiceerde in haar laatste magazine eigen onderzoek onder 1105 leden. Het percentage ondervraagden dat de houtkachels en open haarden het liefst verboden ziet worden is circa 44 procent.

Het aantal overlastmeldingen bij gemeenten en organisaties als het Luchtfonds neemt toe. De meldingen van enkele jaren geleden hadden vaak betrekking op één of twee stokende buren. Steeds vaker betreffen de meldingen nu een cumulatie van meer stookbronnen in en rond en het huis van de melders.

Het bijgaande overzicht geeft aan hoe het aantal voorstanders van een houtstookverbod zich ontwikkelt. Het staatje is afkomstig uit het eigen Stookrapport 2021 van Stichting Luchtfonds.

Wilt je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
We sturen je regelmatig een update met nieuwe artikelen.Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.