Skip to content
Home » Algemeen » “Twee uur stoken is ritje naar Milaan”

“Twee uur stoken is ritje naar Milaan”

Luchtfonds - VMM kachel auto

Het is verbazingwekkend dat telkens weer het verkeer genoemd wordt als voornaamste boosdoener bij de aantasting van de luchtkwaliteit. De overheid heeft een website voor emissieregistratie. Waarom wordt de informatie op deze website altijd genegeerd? Uit de gepubliceerde cijfers blijkt namelijk dat houtkachels méér fijnstof uitstoten dan het verkeer.

Twee uur hout stoken is gelijk aan tien uur rijden met een personenauto. Dan bent u al bijna in Milaan. Een extra nadeel van fijnstof door het stoken van hout is dat het middenin onze woonwijken over ons heen komt. Je kunt het niet ontwijken.

Tegelijkertijd is het uitermate simpel om dit nutteloze gedrag een halt toe te roepen.

Tekst: Jos Merks / Illustratie: Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het gaat hier om de uitstoot van de iets grotere fijnstof PM10.0. Daarnaast is nog sprake van uitstoot van kleinere soorten fijnstof als PM2.5 en PM0.1.

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.