Skip to content
Home » Algemeen » BNR Radio en NU.nl: Fijnstof moet naar beneden

BNR Radio en NU.nl: Fijnstof moet naar beneden

Schermafbeelding 2018-10-24 om 19.27.44

Vandaag op 24 oktober 2018 zowel op BNR Radio als op NU.nl vertelt de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) dat ook Nederland strenge fijnstofnormen moet invoeren en wel een beetje snel. Nederland is zo langzamerhand het afvoerputje van Europa geworden. In de belangrijkste landen zijn reeds enige tijd veel strengere normen van toepassing voor de uitstoot van de houtkachels en pelletkachels.

Dat doet pijn. Niet alleen in de portemonnee van de kachelbranch, omdat nu op elke hoek van de straat een kachel verkocht kan worden, maar vooral ook in onze woonwijken waar onnodig veel te veel luchtvervuiling ontstaat door kachels die elders niet meer verkocht mogen worden.

In principe behoren houtkachels of pelletkachels helemaal niet thuis in de woonomgeving en als Luchtfonds streven wij er ook naar, dat apparaten die de lucht vervuilen zo spoedig mogelijk verdwijnen. Speciaal in woonwijken waar men van het gas af moet. Met WTW systemen zuig je als het ware de viezigheid naar binnen en heb je geen leven meer met een hout stokende buur. Zo lang een dergelijk verbod er niet is, en men toch persé hout als brandstof wil gebruiken, dan maar zo minst slecht.

Hieronder de oorspronkelijke artikelen zoals deze op BNR Radio en op NU.nl zijn verschenen. Wilt u de radiouitzending beluisteren, volg dan de link in het artikel van BNR.

BNR 24-10-2018 KACHELBRANCHE WIL STRENGERE NORMEN TEGEN FIJNSTOF

NU 24-10-2018 Kachelbranche- ‘Ook Nederland moet strenge fijnstofnorm invoeren’

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.