Skip to content
Home » Algemeen » Column (2) Luchtig door Ubel Zuiderveld. Wat zou de PvdA moeten zonder Facebook?

Column (2) Luchtig door Ubel Zuiderveld. Wat zou de PvdA moeten zonder Facebook?

Schermafbeelding 2018-10-28 om 12.02.40

Ach, wat zou Facebook zijn zónder de PvdA?

Wat zou de PvdA moeten zonder Facebook? Als het waar is dat je irritatie moet opwekken om de aandacht te trekken, zijn Facebook en mijn partij gemáákt voor elkaar. De PvdA profiteerde volop mee van de vele honderden hartverwarmende reacties die ik via Facebook ontving na perspublicaties waarin ik aan het woord kwam als tegenstander van houtstook.

Gehalveerd | Een beknopte bloemlezing. “Ha, ha, de partij voor de arbeiders, daar zijn ze weer. | De PvdA, ha, ha, jullie graven alleen nog maar voor de achtergebleven
achterban. | Dat is nu de PvdA weer die zit te drammen en te zaniken. | Wat zal dit de Pvd-Afpak een boost geven! | Ik denk dat er eerder een einde komt aan de PvdA dan aan de open haard. | Hebben ze een storing in de bovenkamer, niet normaal. | Dit is ook weer precies de reden dat uw partij geslacht en gehalveerd is.”

Verbod | Tja. Een gehalveerde PvdA. Was dat maar waar… Vele tientallen Facebookers eisen een verbod op de PvdA. Jacob de Vogel schrijft: “Waarom verbiedt men niet alle partijen die de Nederlandse cultuur niet willen accepteren?” Een verbod van de PvdA zal in ons huidige democratische bestel lastig gaan, vermoed ik. Maar je weet maar nooit. Er gebeuren vreemdere dingen in democratieën tegenwoordig.

De PvdA opheffen, zoals Jacqueline van der Poll voorstelt, kan altijd natuurlijk. Ze zegt: “De PvdA doet nu werkelijk alles om in de picture te komen. Te laat. Weet je wat, laten we de PvdA opheffen. De ergernis die deze mensen veroorzaken is levensgevaarlijk! Hoge bloeddruk, hartfalen en waarschijnlijk nog veel meer enge dingen!” Fred Hagg denkt dat opheffen of een verbod niet nodig is. Hagg schrijft: “Gelukkig wordt dit splinterpartijtje steeds verder gedecimeerd tot het geschiedenis geworden is.”

Tot zover. In deel 3 van deze columnserie “Lekker Stoken op Facebook” gaat het over hout stoken.

Ubel Zuiderveld is PvdA-raadslid in Winterswijk en secretaris van de Stichting Luchtfonds.

Hieronder de oorspronkelijke versie van deze column zoals deze op Twitter verscheen.

Ach, wat zou Facebook zijn zónder de PvdA?

En hier een vorige uitgave van Luchtig die op Twitter verscheen.

Feiten, en de emotie van frisse herfstlucht

Wilt je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
We sturen je regelmatig een update met nieuwe artikelen.