Skip to content
Home » Algemeen » De Telegraaf: Haagse woning Jesse Klaver blijkt allesbehalve groen Label D en met houtkachel

De Telegraaf: Haagse woning Jesse Klaver blijkt allesbehalve groen Label D en met houtkachel

Schermafbeelding 2018-12-21 om 17.29.47

Nieuwe woning van Jesse Klaver en familie nu wel duurzaam 16 februari 2019

Het onderstaande was actueel, doch ook bij Jesse Klaver en familie is het ingedaald. De nieuwe woning van de familie Klaver is voorzien van zonnepanelen en infraroodpanelen. Duurzamer kan het niet. Dit huis is klaar voor de toekomst. Met dank aan Dagblad Trouw.

Een opvallend bericht in de Telegraaf van 19 februari 2019. “Jesse Klaver heeft een pelletkachel”. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Het is nu wat beter te begrijpen waarom er nooit commentaar komt uit de Den Haagse GroenLinks hoek op het stoken van hout, hetgeen de regionale of lokale afdelingen overigens wel doen, vaak zelfs met verve: Jesse Klaver geniet thuis zelf, zoals de Telegraaf dat schrijft, van een pelletkachel waarmee hij de omgeving vervuilt. Maar het is nog erger. Het betreft zo te zien op de foto’s op Funda geen pelletkachel maar een houtkachel, die nog meer viezigheid over de woonomgeving verspreidt.

In het nieuws dat er een kleine bijkomt bij de familie Klaver. Houtrook is extra gevaarlijk voor het kind, zelfs als het nog niet geboren is.

Het wordt op zo’n manier een beetje lastig om dan anderen de maat te nemen. Wel natuurlijk van alles over het klimaat roepen wat wij als inwoners van Nederland moeten doen, maar ondertussen met de houtkachel twee maal meer CO2 uitstoten dan met een verwarming op aardgas, terwijl Den Haag bij herhaling roept dat wij van het gas af moeten om CO2 te sparen. Zo help je het klimaat echt om zeep met zelfs twee meer CO2 dan aardgas.

Voor iets minder dan 500.000 Euro kunt u bij de notaris kennis maken met Jesse Klaver en echtgenote en eigenaar worden van deze sfeervolle ruime parterrewoning met 4-laags tussenbouw met een heerlijke grote achtertuin (ca. 100m2!) met gunstige zonligging gelegen in het mooiste gedeelte van de Copernicusstraat, vlakbij de Regentesselaan. Openbaar vervoer dichtbij naar Den Haag CS en naar Holland Spoor.

De hal is recentelijk nog opgeknapt door het team van RTL’s Eigen Huis & Tuin  Verwarming en warmwatervoorziening middels een zes jaar oude c.v.-ketel.

De gratis verbouwing met programma Eigen Huis & Tuin

Het pand heeft volgens Funda slechts energielabel D. Energielabels A en B gelden als groen, D staat voor relatief hoge energiekosten.

Op foto’s van het huis op Funda valt verder te zien dat de familie Klaver kookt op gas en een barbecue bezit, zaken waar menig GL-stemmer zijn neus voor ophaalt. De gasgestookte cv-ketel komt uit 2012.

Wat op eerdere foto’s niet te zien was, is dat er aan de andere kant van de kamer een houtkachel staat, waarmee het gezin zijn eigen bijdrage levert aan de luchtvervuiling. Op foto 16 kan je door de tuindeuren de tuin inkijken met een behoorlijke hoeveelheid hout, zo te zien ook hout dat eigenlijk niet de kachel in moet. De hoeveelheid hout is zodanig dat dit zeker niet alleen voor de Kerstdagen is.

In eerste instantie werd bekend dat Jesse Klaver Den Haag achter zich laat en naar Roosendaal verkast. De GroenLinks-leider is daar geboren en getogen. Dat blijkt echter onjuist. Jesse Klaver heeft een ruimere woning gekocht in dezelfde straat en gaat deze rigoureus verbouwen.

Terug naar het gezellige Brabant

Het opknappen van het oude Haagse huis door televisieprogramma Eigen Huis & Tuin gaf Klaver als geschenk op in het geschenkenregister van de Tweede Kamer.

Energielabel
In een reactie laat een GL-woordvoerder weten dat Klaver ’stappen heeft gezet’ om het energielabel te verhogen van G naar D. „Zijn nieuwe huis verbouwt hij, zodat het zo duurzaam mogelijk wordt.” Maar eens zien of er nu een ziekmakende en onterecht gesubsidieerde pelletkachel komt in de nieuwe woning in Den Haag en dat men rustig door gaat met het milieu te vervuilen en de atmosfeer met onnodige extra CO2 op te zadelen of dat de woning nu echt schoon verwarmd zal worden. Overigens staat de oude woning op 21 december 2018 “onder bod”.

Lees hier meer over die onterecht gesubsidieerde en ziekmakende pelletkachels.

En lees hieronder het oorspronkelijke artikel in de Telegraaf: Telegraaf 19-12-2018 Haagse woning Jesse Klaver blijkt allesbehalve groen

Vele media namen het artikel over vanuit de Telegraaf, waardoor het een echt hot-topic werd. De Telegraaf zelf plaatste de volgende dag ook nog een artikel, waarin ook aan andere politici wordt gerefereerd. U vindt dat hieronder.

Telegraaf 21-12-2018 GroenLinks hofleverancier van politici met dubbele moraal

 

Wilt je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
We sturen je regelmatig een update met nieuwe artikelen.