Skip to content
Home » Algemeen » Heerlijke houtkachel? Luisteraar vindt van niet

Heerlijke houtkachel? Luisteraar vindt van niet

Shutterstockfoto's Bijgesneden (1)2

In verband met de Provinciale Staten verkiezingen paste regionale zender RTV Noord een programma aan. Naar aanleiding van onnozel artikel in het Eindhovens Dagblad, besteedde het aandacht aan het onderwerp houtkachels. Dat trok de aandacht. Bij de radiozender wilde men van de luisteraars wel eens weten wat die er van dachten. Men had gedacht dat de luisteraars wel hielden van zo’n houtkachel.  De suggestieve vraagstelling (“Heerlijk, die houtkachels”) deed dat in elk geval vermoeden. Maar dat viel bitter tegen.

52% van de luisteraars was het oneens: deze stemmers vonden het helemaal niet zo heerlijk, zo’n houtkachel. Deze luisteraars wilden dus juist graag afscheid nemen van al die ziekmakende houtkachels, pelletkachels en open haarden.

Na de nodige eerdere peilingen wordt hier weer bewezen dat houtstokers op hun tellen moeten passen: het einde van de houtkachel is in zicht. Luister zelf maar.

Op 21 december 2017 was er ook een poll op RTV Noord. Toen was het percentage bij  6100 deelnemers 44 procent. Dit betekent dat in iets meer dan een jaar tijd het aantal personen dat zich afkeert van de houtkachels met 18 procent is gestegen.