Home » Algemeen » Het klimaatgekkenhuis in Elsevier: Houtstook is bewezen het allersmerigste voor gezondheid, milieu en klimaat

Het klimaatgekkenhuis in Elsevier: Houtstook is bewezen het allersmerigste voor gezondheid, milieu en klimaat

Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.35.07

Welkom in  het klimaatgekkenhuis is een van koppen boven een alinea in het klimaatartikel: Als het om het klimaat gaat, mag geld geen rol spelen. De bedragen gaan van links naar rechts en weer terug. In maart 2017 volgens klimaatlobbyïst Ed Nijpels 50 miljard extra. 7 maanden later minister Wiebes 1,5 tot 3% van de economie per jaar. Dat is pakweg 5 tot 10 miljard. Vermenigvuldig dat met 32 jaar tot 2050 en je komt op 150 tot 300 miljard Euro. Dat is weer heel andere koek.

Onterechte subsidies op biomassa en stoken thuis. Het geld gaat zo de oven in.

Hier komt het gasverbod bij dat vermoedelijk ook de 100 miljard wel zal overschrijden. Een onderdeel van al dit geld zijn de onterechte subsidies die gegeven worden op Biomassa en het stoken in pelletkachels en pelletketels.

De kosten werden recentelijk wat afgezwakt. Maar rekenen kunnen ze niet in de Tweede Kamer. Jesse Klaver, de bedweter van GroenLinks, maakte een rekenfoutje van 126 miljard, toen hij Baudet de maat wilde nemen. Het gaat om veel geld, heel veel geld. En wie gaat dat betalen?

Dat Elsevier afsluit met het klimaatgekkenhuis doet mij deugd. Duidelijke taal, geen politiek gedoe, maar gewoon man en paard noemen:

Welkom in het klimaatgekkenhuis

Ook een bewezen misser is het subsidiëren van elektrische auto’s. Wiebes zei twee jaar geleden dat de 6 miljard die er toen in waren gestoken, weggegooid geld waren gebleken, maar gaat er rustig mee door. Je kunt een Tesla van 120.000 euro kopen, waaraan de Nederlandse staat 70.000 euro meebetaalt.
Kolencentrales en particulieren kunnen voor een kapitaal aan subsidie krijgen voor het stoken of ‘bijstoken’ van hout, terwijl houtstook bewezen het allersmerigste is voor gezondheid, milieu en klimaat. Welkom in het klimaatgekkenhuis.

Lees hieronder het volledige artikel uit Elsevier:

Elsevier 3-11-2018 Als het om het klimaat gaat, mag geld geen rol spelen

 

Wilt je op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
We sturen je regelmatig een update met nieuwe artikelen.