Skip to content
Home » Algemeen » Is twee uur houtvuur stoken te vergelijken met 10 uur autorijden?

Is twee uur houtvuur stoken te vergelijken met 10 uur autorijden?

Schermafbeelding 2018-10-14 om 18.42.52

Klopt dit wel, kopte de Volkskrant, nadat de redactie een boute uitspraak vernam uit de mond van de directeur van de Longfonds Patiëntenvereniging Hendrien Witte op NPO Radio 1.

Het kan geen kwaad dat het ene nieuwsmedium het andere eens controleert, zodra er twijfel ontstaat. Twee uur hout stoken zou voor net zo veel fijnstof zorgen als met je auto naar Milaan rijden. De aanleiding van haar uitspraak was een onderzoek van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM), waarin werd geconcludeerd dat het stoken van hout een veel grotere bron van fijnstof is dan het verkeer.  Hidde Boersma van de Volkskrant zocht het uit. In het artikel wordt een berekening gemaakt van de hoeveelheid fijnstof die vrij komt bij een uur stoken. En dat wordt vergeleken met cijfers van Emissieregistratie.nl. De conclusie is dat de bewering van het Longfonds inderdaad klopt.

Lees hieronder het complete artikel met de berekening zoals de Volkskrant die maakte:

Volkskrant 19-12-2016 Klopt dit wel- is twee uur houtvuur stoken te vergelijken met tien uur autorijden?

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.