Skip to content
Home » Algemeen » Luchtfonds werkt achterstand meldingen weg

Luchtfonds werkt achterstand meldingen weg

Luchtfonds - overlastmeldingen

Stichting Luchtfonds neemt elke overlastklacht die binnenkomt via het Meldpunt serieus. Door tekort aan menskracht ontstond echter de afgelopen maanden een stuwmeer aan overlastmeldingen. Deze achterstanden werkt het Luchtfonds de komende weken weg.

Sinds kort plaatsen wij binnengekomen meldingen door via ons Twitter-account. Vanzelfsprekend gebeurt dit anoniem, dus zonder vermelding van de naam van melder, diens adres, straat of andere gegevens te noemen. Echter: we ontkomen er niet aan de plaatsnaam te vermelden: alleen door dit te doen kunnen we ervoor zorgen dat de meldingen tevens belanden bij politiek verantwoordelijken, zoals de burgemeester, wethouders en raadsfracties.

Twitter-stek

De menskracht ontbreekt om iedere overlastmelder een persoonlijke reactie te sturen: stookgedupeerden die nieuwsgierig zijn of hun melding is opgevolgd, kunnen dit nazien op onze Twitter-stek. Het grootste deel van de actuele meldingen zal doorgaans binnen enkele dagen op Twitter te lezen zijn. Daarnaast selecteert het Luchtfonds oudere meldingen van iets langer geleden, allemaal achterstallige berichten die nog niet aan bod waren gekomen.

Bewustwording

Meldingen van overlast kun je hier doen. Als er geen nieuwe ontwikkelingen zijn in jouw persoonlijke situatie, verzoeken we je niet vaker te melden dan één keer per kalenderjaar. De ervaring leert – en dat is an sich al treurig genoeg natuurlijk – dat klagen bij gemeenten weinig helpt en zelden leidt tot directe actie. Als Luchtfonds zich herhaaldelijk tot gemeenten richt met dezelfde klacht en/of melder, kan dit nog eens extra contraproductief werken.

Alleen een variatie aan klachten van veel verschillende melders, zal hopelijk bijdragen aan de bewustwording dat de ongebreidelde groei van houtstook een onderwerp is dat hoog op elke politieke agenda zou moeten staan. Vanwege het gevaar voor de gezondheid én de leefbaarheid in buurten en wijken.

Foto: Shutterstock

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.