Skip to content
Home » Algemeen » Twitter: recente Luchtfonds-meldingen

Twitter: recente Luchtfonds-meldingen

Luchtfonds - Twitter meldingen

Dagelijks ontvangt Stichting Luchtfonds meldingen van overlast. De alarmerende berichten komen uit het hele land. Steeds vaker delen Nederlanders met ons de directe effecten die zij ervaren door houtstook in hun buurt. Waar meldingen voorheen vooral gingen over de aantasting van de vrijheid in eigen huis en tuin, vertellen steeds meer mensen hoe hun gezondheid direct door de houtrook wordt aangetast.

Foto: Shutterstock

Dit jaar koerst Stichting Luchtfonds richting 1500 unieke meldingen; regelmatig plaatsen we een selectie op Twitter. Maar het is slechts het topje van een enorme ijsberg. Op grond van landelijk onderzoek, kun je vaststellen dat zeker enkele tientallen procenten van de Nederlanders soms, regelmatig of vaak kampen met ernstige en herhaaldelijke, soms bijna-permanente, overlast van houtstook in hun directe woonomgeving. Het recente cijfer dat 53 procent van onze landgenoten voorstander is van een vrijwel algeheel stookverbod, is eveneens veelzeggend.

Toch zijn de circa 1500 meldingen dit jaar bij het Luchtfonds maar een hele kleine indicatie hoe ernstig de situatie is in veel buurten en wijken. Kijkend naar beschikbare onderzoekscijfers, is dit de werkelijkheid: de circa 1500 unieke meldingen kun je gerust met een factor van enkele duizenden vermenigvuldigen om een reëel beeld te krijgen van wat er loos is in onze steden en dorpen.

Hieronder vind je de actuele meldingen op Twitter @Luchtfonds:

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.