Skip to content
Home » Algemeen » Utrecht: Kampvuur in de milieuzone

Utrecht: Kampvuur in de milieuzone

Padvinders shutterstock_186282500

Utrecht is haantje de voorste als het om de milieuzone gaat. Maar is men consequent? Mijns inziens niet. Toen deze zomer de droogte intrad werden de bomen en planten van water voorzien, middels oude tractoren met een giertank vol met water, die uren achter elkaar hun vieze dieselrook de lucht in bliezen. Vermoedelijk  op één dag meer rook, dan de dieselrookbesparing van een week dankzij de milieuzone. Maar je moet wat voor groen in de stad over hebben.

Kamperen op parkeerplaats van de Jaarbeurs met kampvuur en gitarist

En dan dit bericht in het AD, Utrechts Nieuwsblad: Kamperen op de parkeerplaats van de Jaarbeurs? Er zijn mooiere plekken om je camper of caravan neer te zetten. Toch zit er een tijdelijke camping op de parkeerplaats van de Jaarbeurs en die zit weer lekker vol compleet met kampvuur en een gitarist. Een bezoekje aan de Kampeer&Caravan Jaarbeurs in combinatie met een minivakantie in Utrecht blijkt voor honderden kampeerders erg aantrekkelijk te zijn. Het is toch niet te begrijpen, dat je als gemeente een milieuzone instelt en er daarna zelf voor zorgt dat er activiteiten plaats vinden die in tegenspraak zijn met wat er door de gemeente wordt gepredikt? Veel onnodige luchtverontreiniging die het draagvlak verstoort.

Zo bijzonder dat Omroep Max tijdens een reportage over deze tentoonstelling ook op de kampeerplaatscamping even langs kwam.

Het hele artikel lezen in het Utrechts Nieuwsblad? Druk hier.

 

 

Wilt u overlast melden?

Ja, ik heb last van houtstook en wil dat melden bij het Luchtfonds.
Vul de onderstaande gegevens in. Klik op verzenden om de melding naar het Luchtfonds te sturen.

    Stichting Luchtfonds doet er alles aan om uw privacy te beschermen en te respecteren. Vink hieronder aan of u akkoord gaat met het verwerken van de door u ingevoerde gegevens volgens ons privacy statement. Klik hier om het privacy statement te lezen.