Home » Houtrook » Schoorsteenbrand kent geen feest. Bewoners met de Kerst op straat door schoorsteenbrand

Schoorsteenbrand kent geen feest. Bewoners met de Kerst op straat door schoorsteenbrand

Schermafbeelding 2018-12-25 om 13.01.11

Het zal je maar gebeuren, dat je buren hebt die het zo gezellig vinden een open haard, houtkachel of onterecht gesubsidieerde pelletkachel te stoken. Kerstavond is een mooie gelegenheid om zo’n ziekmakende kachel aan te steken. Dat de buren in de giftige rook mogen zitten interesseert de mensen kennelijk nog steeds niet ondanks alle waarschuwingen.  Kerstavond 24 december 2018 met windstil weer licht bewolkt aan de Parkweg  in het Centrum van het mooie Maarssen.

Dat het minder gezellig zou kunnen worden werd niet ingecalculeerd. Maar het gebeurde wel. Opnieuw trof een van de 2000 schoorsteenbranden per jaar het huis van de stoker en in dit geval ook de huizen van de buren. De buren werd verzocht de woning te verlaten en mochten op afstand bekijken wat die geweldige stokende buren hadden aangericht. Oh wat een gezellige Kerstavond was dat.

Lees hier het oorspronkelijke artikel in het AD Utrechts Nieuwsblad:AD 25-12-2018 Nare Kerstnacht voor bewoners Maarssen- tijdelijk op straat na schoorsteenbrand

Heeft u ook buren die het prettig vinden om hout te stoken? Doe er iets aan. Het is niet alleen erg ongezond door de gifstoffen die vrijkomen, waaronder fijnstof PM2.5 benzeen, dioxine en andere PAKs, maar het is ook nog eens levensgevaarlijk voor huis en haard. Hout stoken is slecht voor uw gezondheid en uw huisdieren, milieu en klimaat (2x meer CO2 dan aardgas). Vraag advies bij het Luchtfonds. Meldt u voordat het te laat is. Als mensen blijven stoken wordt het erg ongezellig!

Zoals op de foto hieronder kan het ook aflopen.